Varje år får ungefär 4000 svenskar en lungcancerdiagnos. För den som drabbas och dennes närstående vänds världen, både känslomässigt och fysiskt, helt plötsligt upp och ner. Känslor av osäkerhet, oro och rädsla för vad som ska hända är vanliga. Frågor som varför har jag fått lungcancer, hur ska jag behandlas, hur kommer jag att må och hur kommer det att gå hopar sig.
För den som är närstående till en person som fått en lungcancerdiagnos kan det också vara svårt att veta hur man ska hantera den livsomvälvande förändringen och det kan vara svårt att veta hur man både kan vara ett stöd och själv få stöd.
Lungcancerföreningen hoppas att du kan hitta värdefulla tips och råd på de olika avsnitten här på hemsidan.

Senast uppdaterad 17 januari 2022

Behöver du någon att tala med?

Välkommen att ringa vår stödtelefon på 020-88 55 33

Vi som nås här är antingen patienter eller närstående.

Vi är också aktiva på sociala medier med flera Facebookgrupper. Du som är medlem i Lungcancerföreningen och är patient eller närstående kan begära att få komma med i slutna grupper för att diskutera och dela erfarenheter med andra i liknande situation.

Länk till den slutna Facebookgruppen för dig som är patient  HÄR

Länk till den slutna Facebookgruppen för dig som är närstående till någon med lungcancer  HÄR